Domov     O nas     Kontakt

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Iskalnik

5. Marec 2015 

1. marec - mednarodni dan Civilne zaščite

Na podlagi resolucije Mednarodne organizacije Civilne zaščite (CZ) iz leta 1990 je Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov leta 1990 razglasila 1. marec za svetovni dan civilne zaščite. Ta dan naj bi spomnil ljudi, kakšno vlogo ima civilna zaščita, kako življenjsko pomembna je pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof ter kako pomembni sta pomoč in solidarnost na tem področju.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje vsako leto podeli  priznanja in nagrade pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Komisija je letos potrdila 960 predlogov za priznanja: 802 bronastih, 70 srebrnih in 68 zlatih znakov, 19 plaket ter kipec Civilne zaščite za življenjsko delo. Med prejemniki priznanj in nagrad Civilne zaščite so bili tudi letos Kostevci.

Na osrednji slovesnosti od dnevu Civilne zaščite, ki je potekala v soboto, 28. februarja, na Brdu pri Kranju, je 69 posameznikov in organizacij prejelo priznanja Civilne zaščite. Zlati znak Civilne zaščite je prejel Milan Preložnik, poveljnik CZ Kostel. Podelitvi so prisostvovali predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade dr. Miro Cerar in minister za obrambo Janko Veber.

Prejemniki priznanj CZ  - Milan Preložnik, Boštjan Ožanič in Marjan Doljšak
z županjo Občine Kostel Lili Butina na regijski prireditvi v Ljubljani

Regijska prireditev ob mednarodnem dnevu Civilne zaščite je potekala v sredo, 4. marca, v Festivalni dvorani Ljubljana. Srebrni znak Civilne zaščite je prejel Boštjan Ožanič, namestnik poveljnika CZ Kostel in podpredsednik PGD Vas-Fara, bronasti znak Civilne zaščite pa je prejel Marjan Doljšak, član Upravnega odbora PGD Vas-Fara.