Domov     O nas     Kontakt

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Iskalnik

12. Marec 2016 

1. marec - mednarodni dan Civilne zaščite

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje vsako leto ob 1. marcu, svetovnem dnevu civilne zaščite, podeli priznanja in nagrade pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Komisija je za leto 2016 zbirala predloge za  94 bronastih, 48 srebrnih in 24 zlatih znakov, 14 plaket ter kipec Civilne zaščite za življenjsko delo. 

Osrednji slovesnosti od dnevu Civilne zaščite, je potekala v torek, 1. marca, na Brdu pri Kranju. Regijska podelitev (za ljubljansko regijo) pa je potekala v sredo, 9. marca, v avli Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Pripravila jo je Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Ljubljana. 

Podelitve so se poleg nagrajencev in nekaterih županov ljubljanske regije udeležili številni predstavniki štabov civilne zaščite, pripadniki Slovenske vojske, Policije, prostovoljnih gasilskih društev, vladnih in nevladnih organizacij, člani dobrodelnih organizacij in drugih društev. 

Uvodoma je zbrane nagovoril gostitelj župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Osrednji govornik je bil poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, ki je dan Civilne zaščite opisal kot dan vseh, ki v naši domovini skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in tistih, ki v težkih razmerah poskrbijo za učinkovito ukrepanje, varovanje ter skrb človeških življenj. 

Prejemnica bronastega znaka CZ  - Andreja Zdravič Bauer 
z županjo Občine Kostel Lili Butina na regijski prireditvi v Šentvidu pri Stični

Na regijski prireditvi je bilo za ljubljansko regijo podeljenih 62 bronastih, 13 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Priznanja so dobitnikom podelili poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, poveljnik CZ za ljubljansko regijo Matjaž Godec in Elza Majcen, namestnica poveljnika ljubljanske regije. 

Med dobitniki priznanj je bila tudi Andreja Zdravič Bauer, članica Upravnega odbora PGD Vas-Fara in vodja ženske desetine, ki je prejela bronasti znak Civilne zaščite.