Domov     O nas     Kontakt

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Iskalnik

10. Maj 2019 

Vabilo na protest za varovano mejo in varnost občanov

Odziv na vse bolj nasilne in predrzne ilegalne migrante, ki nezakonito prestopajo hrvaško-slovensko mejo ter ogrožajo varnost in premoženje domačinov, je bil na družbenih omrežjih eksploziven in silovit. Glede na same dogodke v Kostelu (vlomi) menim, da je skrajni čas, da  slovenska vlada z policijo in vojsko zavaruje slovenske meje  in njene prebivalce.

Belokranjci so začeli z intenzivnimi pripravami na samoobrambo. To bo protest, na katerem bodo vlado in z njo policijo zadnjič opozorili, da je njihova dolžnost varovati mejo in zagotoviti varnost občanov.

Vse Kostelke in Kostevce vabim, da se nam  pridružite na protestnem shodu »DOVOLJ JE«, ki ga organizira Civilna iniciativa Črnomelj, jutri, v soboto 11. 5. 2019, ob 17. uri. Protest bo potekal na parkirišču pred gradom v Črnomlju.

Primerov nezakonitih migracij  je vse več tudi v Kostelu, število  migrantov strmo narašča, vsak dan pa smo priča vlomom v stanovanjske in počitniške objekte. Pozivamo vas, da se nam pridružite na protestnem shodu v čim večjem številu in da skupaj  zahtevamo dosledno varovanje meje, tako kot je zapisano v ustavi Slovenije. Zaradi kratkega časovnega roka vas prosimo, da se medsebojno zorganizirate glede prevoza. V prihodnje se bomo potrudili, da bo po potrebi organiziran avtobusni prevoz.

Ivan Črnkovič,
župan Občine Kostel