Domov     O nas     Kontakt

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Iskalnik

20. Avgust 2019 

Okrog Slovenije 2019 - za male viteze

Bogomir Dolenc, tekač, triatlonec, bo v času  od 31. avgusta do 11. septembra 2019 odtekel več kot 1200 km z namenom zbiranja sredstev za pomoč mladim, ozdravljenim raka. Cilj projekta Okrog Slovenije 2019 - za male viteze je osveščanje o tej zahrbtni bolezni in posledicah zdravljenja. Podporo projektu bomo izrazili tudi v občini Kostel saj se zavedamo pomena pomoči pri rehabiltacijah obolelih. V danem primeru še toliko bolj saj gre za najbolj ranjivo skupino, to so otroci.

 

Tekač bo dne 6. septembra 2019 tekel na relaciji Osilnica – Kostel – Stari trg ob Kolpi – Vinica – Podzemelj – Metlika. V občini Kostel ga bomo pričakali okrog 10. ure, kjer bo kratek sprejem tekača in ekipe. Sledil bo skupen simboličen tek z občani. Pridružite se mu lahko kjerkoli na trasi in skupaj z njim odtečete poljubno dolžino. Podporo pa mu lahko izkažete tudi s spodbujanjem in navijanjem ob sami progi.

Spremljanje napredovanja teka z GPS povezavo tekača bo omogočeno na uradni strani projekta www.okrogslovenije.si, kjer najdete tudi več informacij o samem projektu.

Sredstva zbrana v projektu bodo namenjena Ustanovi Mali vitez. Ustanova Mali vitez, fundacija za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, pomaga ozdravljenim pri odpravljanju njihovih občutkov osamljenosti ter jih spodbuja, da bolj pozitivno gledajo na življenje. Omogoča jim skupinsko rehabilitacijo v toplicah in na taborih, druženje v okviru regijskih skupin in številne druge aktivnosti, poleg tega pa tudi psihološko ter medicinsko svetovanje. Fundacija skuša mladim, ozdravljenim od raka, blažiti posledice zdravljenja, jim pomagati s tehničnimi pripomočki in jih podpirati, da bi pridobili izobrazbo, ustrezno njihovim sposobnostim. Ustanova spodbuja tudi delo na raziskavah o poznih učinkih zdravljenja raka pri otrocih, da bi lahko samo zdravljenje izpopolnili in bolje poskrbeli za posledice.

Fizična oseba lahko nakaže željeni donirani znesek na TRR račun z nakazilom preko UPN obrazca. Navodila so na strani ustanove Mali vitez. Ustanovi Mali vitez in malim vitezom lahko pomagate tudi z poslanimi kratkimi sporočili. Pošlji SMS z geslom VITEZ ali VITEZ5 na 1919 ter donirajte 1 EUR ali 5 EUR malim vitezom.

Vabljeni k sodelovanju in podpori!