Domov     O nas     Kontakt

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Iskalnik

1. Oktober 2020 

Vzpostavitev brezplačnega interneta v sklopu projekta Wifi4EU

Občina Kostel je bila v letu 2018 uspešna na prvem razpisu Wifi4EU. Pridobili smo bon v vrednosti 15.000 EUR za izgradnjo brezžičnega dostopa do interneta na javnih mestih.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja.

V preteklem tednu so bile za ta namen postavljene notranje in zunanje brezžične dostopne točke na sledečih objektih: Občina Kostel, Gasilski dom Vas, Osnovna šola Fara, Podjetniški inkubator Kostel in Grad Kostel. Omrežje je trenutno v fazi testiranja.

Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni internetni dostop. Uporaba omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU, kjer uporabnik izbere možnost »Prijava«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Vabimo vas k uporabi brezplačnega interneta na prej navedenih lokacijah. V kolikor naletite na kakšne težave nam to sporočite na e naslov: obcina@kostel.si ali na tel. 01 777 80 08 (kontaktna oseba: Boštjan Ožanič).